.

.

 
maig 2024
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« des    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

.

Què pot passar el 2014?

http://youtu.be/MAqf5kgAZ5k

El ric podrà estudiar mentre que el pobre es fotrà. Gràcies al PP.

PRESSUPOSTOS EDUCATIUS DE L’ESTAT

El govern espanyol retalla un 22% el pressupost i castiga les famílies amb menys recursos

L’educació no és una prioritat per al govern del Partit Popular

La presentació dels pressupostos generals de l’Estat per a 2012 han suposat la constatació que l’educació no és una prioritat del govern. No només no es millora la qualitat de l’ensenyament sinó que perilla el manteniment dels nivells actuals. Els pressupostos manifesten el desinterés per l’educació de qualitat per a totes i tots, en introduir mesures que suposen l’abandonament de l’extensió de l’educació, tant en l’Educació Infantil com a la Universitat. La retallada pressupostària suposa el 21’9% (prop de 625 milions d’euros) respecte al de 2011, i elimina 10 programes de cooperació (dels 17 existents) amb les comunitats autònomes, programes destinats, en gran part, a ajudar l’alumnat amb problemes econòmics.
El govern del PP, contradient el seu programa electoral, ha eliminat les ajudes (100 milions) a les autonomies per a la creació d’escoles infantils de 0-3 anys, al·legant que aquesta etapa no és educativa, sinó “assistencial”, ignorant conscientment que la llei en vigor considera l’etapa educativa. D’aquesta manera es deixa sense atendre la gran demanda d’escolarització per als escolars de 0-3 existent entre els pares i mares que no poden pagar un centre privat.
La partida pressupostària destinada a l’ajuda en la compra de llibres de text disminueix en prop del 80% i es queda en 27 milions.
Se substitueix el programa Escola 2.0 per digitalitzar les aules i dotar d’ordinadors alumnat per un altre que no implica repartiment d’ordinadors, i dotat amb menys de la meitat de finançament: 41,5 milions en lloc dels 90 de l’any passat.
Les beques redueixen també la quantia i perden uns 166 milions d’euros, fet que afectarà greument l’alumnat universitari i, especialment, el s procedent de famílies nombroses que veuran com la reducció o gratuïtat desapareix. Es redueixen un 40% les beques Erasmus i desapareixen els quinze milions d’euros destinats a pagar matrícules universitàries a aturats.
S’estanca la inversió en el programa PROA i en el d’immersió lingüística d’alumnat i professorat, la qual cosa farà que es deixe sense cobrir un bon nombre de sol·licituds de participació en aquests programes.
Amb aquestes reduccions pressupostàries, i les que estem patint al País Valencià des de 2010, juntament amb les retallades de grups, programes autonòmics i professorat interí és impossible d’assolir la reducció de la taxa de fracàs escolar, que a casa nostra està al voltant del 40%.
STEPV insta, per tant, als governs estatal i autonòmic a abandonar la política de retallades en educació que només aboca a un empitjorament de la qualitat educativa i a intensificar les mobilitzacions en el País Valencià i a extendre-les a nivell estatal.

13 d’abril de 2012

……………………………………                                       …………………………………………..

És important que anem prenent nota de tot allò que estan fent, doncs és el PP qui amb les seues despòtiques polítiques de desbalafiament i prepotència ha clavat al País Valencià en un pou sense fons i ara, són els citadans qui hem de pagar i anar aigua al coll pel seus desgavells. I encara tenen la barra de menjar-jat el “coco” a les persones com si la culpa NO fos d’ells.