.

.

 
maig 2024
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« des    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

.

El passat divendres 27 d’abril tingué lloc al Plenari de l’Ajuntament de Xeraco una acalorada discusió arran de la presentació d’una moció en la que el Grup Popular demanava el reinici de les activitats extraescolars al centres educatius de Xeraco.
El nostre portaveu del BLOC   F. Serralta,  tot i reconeguent que l’alumnat no té la culpa dels retalls en educació acusava directament als responsables del Govern de la Generalitat de la penosa política d’educació pública que ha derivat, entre altres mesures, en la reducció de les activitats extraescolars.
En la mateixa línia acusava a l’equip de govern local de sectari i de no estar al costat de tota la Comunitat Educativa, recolzant-la i unint-la. Davant d’una política de retalls, amb ratios més altes, en menys beques de menjadors i en menys bono-llibres, la solució a la problemàtica profunda que pateix el món educatiu al País Valencià -segons paraules del portaveu nacionalista- no passa per qüestionar la conveniència o no de les activitats extraescolars, sinò en la d’aunar esforços contra la falta d’inversió i no dividir a la comunitat educativa ja que l’educació és un problema de tots pares, xiquets, mestres i responsables polítics. En el debat final, el mateix alcalde, lluny de considerar legítima la reivindicació del professorat tal i com assegurava en el text de la moció, acabà acusant a este col•lectiu d’utilitzar als xiquets com a “escuts humans”. La frase en qüestió no va deixar indiferent a ningú perquè segons l’opinió dels grups de l’oposició demostra la falta de talant democràtic de l’alcalde, el poc interés per tindre unida a la Comunitat Educativa i la poca consideració cap al col•lectiu del professorat.

Curiosament, NO s’han atrevit a presentar cap moció en contra d’allò que fan els seus a l’Estat i al País Valencià, això vol dir que amaguen allò que els pica:

A primers d’abril el govern estatal presidit per aquell que promet,  i NO compleix (és a dir el Rajov), retallava uns 625 milions d’euros  (un 21,9%) de les partides d’educació, un mes després que el Govern del País Valencià retallava 27 milions d’euros en els pressupostos educatius del 2011 (consulteu DOCV de 28 de febrer), havent de sumar-li a aquesta retallada 4 milions d’euros més del pressupost de 2010.

Allò que és més greu, és a dir la RETALLADA  DEL GOVERN ESTATAL I I CENTRALISTA, que suposa una autèntica intervenció en els pressupostos de les nacionalitats autònomes, perquè gran part de les partides retallades  es destinaven a programes en col·laboració amb les autonomies, a la construcció de Centres d’Educació Infantil (0-3 anys), i a beques i ajudes a l’alumnat. L;es famílies i els xiquets  estan el centre  del càstig pressupostari de l’estat espanyol, com també en la retallada del govern valencià. AIXÒ SÍÉS POT CONSIDERAR COM UN “ESCUT” ESTANT LES FAMÍLIES MÉS NECESSITADES SOBRE LES QUALS S’ESTÀ CENTRAN UNA  CRISI QUE HAN PROVOCAT ELS QUE MÉS TENEN.

Ah!, però tot NO acaba ací, l’obsessió retalladora dels governs espanyol i valencià (el darrer dels quals ens ha enfonsat als valencians en un pou sense fons), doncs el Rajov ja ha anunciat que cal retallar 10.000 milions d’euros més en SANITAT I EDUCACIÓ, competències que gestionen les nacionalitats autònomes (com es nota que a ells no els afecta).

ALGUNES DE LES PARTIDES RETALLADES

Concepte………………………………………………………………………………….. Retallada

Programam Educa 3…………………………………………………………………… -100 milions

Ajudes llibres de text…………………………………………………………………. -71 milions

Secundària, Batxillerat,FP i EOI…………………………………………………… -175,79 milions

Escola 2.0……………………………………………………………………………….. -57 milions

Beques Erasmus……………………………………………………………………….. -26 milions

Beques d’idiomes en estiu…………………………………………………………… -24,5 milions

Matrícula alumnat universitat i famílies nombroses……………………….. -30 milions

Matriculació aturats (universitat)……………………………………………….. -14,6 milions

La creació d’Escoles Infantils (0-3 anys) desapareix.

Eliminació de 10 dels 17 programes que estan en vigència.

Substitucions a partir dels 15 dies.

I tot això sense comptar amb l’acomiadament demolts  professors que es queden sense faena.

I per la seua banda, la consellera d’educació, Maria José Català, amenaça amb retallar plantilles d’Infantil, i Primària (les de secundària i FP ja es van retallar el curs passat).

Això és el que vostés volen?

QUE ESTUDIEN ELS RICS I QUE ELS ALTRES SE’N VAGEN A…?

AIXÒ SÍ ÉS UTILITZAR  L’EDUCACIÓ I LA SANITAT DE TOTS COM ESCUT dels més rics.

ENS VOLEN FER CREURE A AQUELLS QUE PENSEM QUE LA “CRISI” L’HEM PRODUÏDA NOSALTES?