.

.

 
abril 2024
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« des    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

.

En resposta a l’escrit amb registre d’entrada 2012-E-RC-03306 de 27/o6/2012, que vostè va dirigir al Grup municipal del BLOC-Coalició Compromís de l’Ajuntament de Xeraco, li  comuniquem i posem en seu coneixement  el següent:

L’aprovació al Congrés de l’Estat espanyol, el pasat 28 de juny de 2012, del text definitiu de la Reforma Laboral amb la majoria del Partit Popular que els espanyols li van donar en les eleccions del 2011, acaba amb alguns drets laborals de la classe treballadora que s’havien aconseguit al llarg dels anys després de moltes lluites i patiments per part dels treballadors, creant aleshores unes noves relacions en els centres de treball encara més asimètriques i injustes.

Aquesta REFORMA, que abarateix i facilita els acomiadaments augmentarà l’atur i pauperitzarà la classe treballadora per engreixar les butxaques de l’empresariat i dels especuladors. I no sols les seues butxaques sinó també el seu poder en les empreses, acabant amb l’actual sistema de negociació col·lectiva. Aquest fet deixa a les treballadores i treballadors en mans dels empresaris i empresàries en assumptes com: salaris, jornada, vacances, torns de treball, sistemes de treball, funcions, acomiadaments (despidos), contractacions…  per donar tot el poder al empresariat i govern dretà de torn, donant moltes vegades com a excusa “la competitivitat en l’actual sistema mundial de globalització”. A més, la reforma facilita els Expedients de Regulació d’Ocupació tant en les empreses privades com públiques i l’entrada de les ETT en tots els àmbits de les relacions laborals ( per si algú no s’ha enterat encara, va ser en el darrer govern del Felipe González quan es van crear les ETT –“ Llei 14/ 1994, de juny, per la qual es regulen les empreses de treball temporal i el Real Decret 4/1995, de 13 de gener, pel qual es desenvolupa la Llei 14/1994, d’1 de juny. Per la qual es regulen les EMPRESES DE TREBALL TEMPORAL. BOE núm. 27/1995, d’1 de febrer de 1995”- així doncs, el camí quedaria obert perquè els governs de l’Aznar publicaren: el Real Decret 216/1999, de 5 de febrer, sobre disposicions mínimes de seguretat i de salut en l’àmbit de les empreses de treball temporal i el Real Decret-Llei de 5/2001, de 2 de març, de Mesures Urgents de Reforma del Mercat de Treball per al increment de l’ocupació i millora de la seua qualitat”.

Aprofitant l’excusa de la crisi que molt hàbilment ha creat el neocapitalisme, s’ ha donat el colp de gràcia que tant desitjava al paper que el moviment sindical realitzava en les empreses en defensa dels treballadors i així poder controlar-los millor, aconseguint, doncs, l’afebliment del poder dels sindicats (acceptat per molts treballadors que no s’han volgut adonar d’allò que els venia al damunt i votaren majoritàriament al PP en les darreres eleccions ) els ha deixat  com ja està demostrant-se, sense la possibilitat de  poder negociar les seues condicions laborals, les quals són  imposades per les empreses, convertint-nos a la classe treballadora en una MÀ D’OBRA BARATA I DÒCIL. Així, doncs, a partir d’ara, qualsevol confrontació o reivindicació en els centres de treball pot tindre conseqüències molt negatives com ja podeu estar comprovant per part dels més dèbils: ELS TREBALLADORS I LES TREBALLADORES del País Valencià i de l’Estat.

El BLOC-Compromís, s’ha oposat  i continuarà oposant-se ( com s’han oposat els sindicats de classe: Intersindical Valenciana, Unió de Llauradors i Ramaders, CCOO, UGT…) al text aprovat en les Corts espanyoles amb majoria de la dreta i a aquesta brutal retallada dels drets dels treballadors a més d’estar sempre al costat de la classe treballadora.

Unes lleis i una manera de governar amb els quals estem totalment en desacord per ser un robatori a les treballadores i treballadors, no solament en el sector del camp, sinó a tots els sectors del món del treball.

Davant d’aquesta difícil situació per la qual està passant el camp valencià i els seus treballadors, el BLOC-Compromís, a l’abril del 2012 i  mitjançant el seu representant al Parlament espanyol, el company Joan Baldoví, va presentar una proposició en defensa dels drets dels collidors de taronja davant els abusos de les ETT (Empreses de Treball Temporal), que apliquen moltes vegades condicions de treball que ratllen l’explotació laboral, com:

La introducció de canvis normatius necessaris per evitar els abusos, fer complir els convenis, establir quotes màximes de participació…, proposta votada en contra i tombada pel PP amb la seua majoria absoluta.

La INTERVENCIÓ de Baldoví la pot veure i escoltar a l’enllaç que té  a baix:

http://www.youtube.com/watch?v=_gAUWe8KtRo

Tanmateix, el Bloc-Compromís a nivell comarcal, hem denunciat públicament la precarietat laboral que pateixen els collidors en les condicions de treball i salaris, exigint sempre (ja que hi ha una legislació de la qual no podem fugir) al Govern central, MÉS CONTROL I LA MODIFICACIÓ DE LA NORMATIVA LEGAL PERQUÈ ELS EXPLOTADORS DEL TREBALLADOR  NO S’EMPAREN EN LES LLEIS PER ABUSAR DELS CAMPEROLS I D’ALTRES SECTORS DEL MÓN LABORAL.

Intervenció dels regidors de Xeraco i Gandia, Francesc Serralta i Facund Puig en la roda de premsa del BLOC-Compromís a la Safor

http://www.youtube.com/watch?v=iUt4v7yjzKg

Com vostè pot comprovar, se l’ha  escoltat i hem eixit públicament en la seua defensa i en la de tots els treballadors de Xeraco i del País Valencià,  abans de l’entrega del seu escrit a l’ajuntament.

Respecte a les signatures denunciant aquesta injustícia, cal informar-li que malauradament no té cap efecte jurídic i que per poder denunciar a una empresa que està abusant dels treballadors, s0ha d’estar al següent:

Conforme al articulo 13.2 de la Ley 42/1997, de 14 de noviembre, Ordenadora de la Inspección de Trabajo y Seguridad Social, no se tramitaran las denuncias anònimas, siendo la identificación del denunciante necesaria para la remisión del informe sobre las actuaciones de comprobación y medidas administrativas llevadas a cabo con relación a los hechos denunciados y frecuentemente utilitzada por el funcionario actuante para aclarar o completar ciertos extremos de la denuncia; todo ello, sin perjuicio de la posibilidad del propio denunciante de sol·licitar cita con dicho funcionario.

Los Inspectores y Subinspectores tienen el deber de considerar confidencial el origen de las denuncias, estando obligados a no revelar la identidad de los denunciantes a las empreses objeto de inspección”

Presentant la denúncia a:

La Inspecció de treball i Seguretat Social:

Direcció Territorial

C/ Uruguay núm. 13, 4ª planta

46071-València

Telèfon: 963 16 82 00

Fax: 963 16 82 69

e-mail: dtvalenciana@meyss.es

Francesc Serralta, portantveu del Bloc-Compromís de Xeraco