.

.

 
abril 2024
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« des    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

.

LA GRAN FESTA DEL BLOC-Darrer diumenge d’octubre.

Tot i que és llarg l’article, val la pena llegir-lo.

L’aplec del Darrer Diumenge d’Octubre, ja és una data importantíssima en  el calendari del valencianisme progressista i ecologista. La gran festa  del BLOC, ara també convertida en la gran festa de Compromís, va tornar  a aplegar a milers de militants i simpatitzants de la coalició als peus  de l’emblemàtic monestir per recordar a aquells valencianistes que ja  es reunien en temps del franquisme per a reivindicar la identitat  valenciana.
Ahir, diputades i diputats de Compromís en totes les  institucions, alcaldes, regidors i regidores s’han desplaçat fins El  Puig per retrobar-se amb companys i companyes, per escoltar els  parlaments, dinar i continuar la festa amb actuacions de música en  valencià. Ací teniu el meu parlament:
DISCURS DEL DARRER DIUMENGE D’OCTUBRE
Companys  i companyes, enguany hem tornat a fer la marxa que uneix les Torres  dels Serrans amb “El Puig de Santa Maria”. Hem tornat a fer el camí del  nostre Rei Fundador Jaume I (i no Jaime con l’ha rebatejat el PP), amb la satisfacció d’estar fent una bona marxa, d’estar aconseguit els nostres objectius. Són molts anys de treball intens, d’esforç i sacrifici, i ara comencem a recollir els fruits del treball ben fet.
Estem fent un bon treball, amb idees i propostes. Amb proximitat i relació amb la gent. Acabem  de fer un Congrés històric que ens consolida i aferma com un Bloc fort i  consolidat.  Més BLOC és garantia d’un Gran Compromís. Un compromís  ampli i divers. Un Compromís que és l’alternativa a les polítiques de  dreta del PP i del PSOE. Un compromís amb acció local i visió global. Un Compromís de valencianes i valencians lliures i oberts al món. Un Compromís que és l’esperança del nostre poble.
Ara  estem fent els congressos comarcals i encetant el treball de construir  Compromís de baixa cap a dalt. S’ha obert la porta a la incorporació  dels adherits a Compromís i la vertebració de nous co?lectius locals. El  15 de desembre convocarem el nostre Consell Nacional (una vegada fets  els congressos comarcals i renovat l’estructura) i a final de febrer  tindrem ja operatiu el Consell General de Compromís.  Avancen en  l’articulació d’una nova forma de fer política. Una política on  nosaltres sempre hem estat innovadors i precursors:
Vam ser nosaltres els qui fa anys combatérem  un sistema electoral que deixava fora a milers de valencians. Una  barrera que impedia la democràcia plena i que impedia la nostra  representació.
Vam ser nosaltres els qui combatérem la corrupció del sistema i el finançament i?legal del PP actuant en l’acusació popular del cas Naseiro: “Vamos a forrarnos”deien, se’n recordeu?
Vam ser nosaltres els qui vam alertar sobre els perills del model econòmic basat només en la rajola i construcció desordenada. I ens van dir que érem uns alarmistes.
Vam  ser nosaltres els qui ens oposàrem als acords estatutaris de PP i PSOE que  donaren peu als Estatuts de la vergonya, amb la nostra posició clara  i positiva emmarcada a les Bases de Xàtiva.
I vam ser nosaltres i continuarem sent nosaltres els que hem introduït tantes millores i innovacions en la gestió pública en municipis on som l’exemple de bona gestió honesta i transparent…

I  ara continuem al front i som l’esperança de milers de valencians i  valencianes a comptar amb alternativa positiva i clara de futur. Som un  Gran Compromís, una cooperativa política forta i solidària.
Però alguns s’entesten en tornar al passat.

Alguns ens voldrien reduïts i aïllats.  Alguns que necessiten demostrar el que no són. Que volen tornar a la  guerra i conflicte amb la nostra identitat. Des d’ací els direm molt  clar que no compten amb nosaltres. Que les persones que participem del  projecte Compromís no necessitem examinar-nos de res. Que som usuaris  lleials de la llengua, la nostra llengua i que amb nosaltres el valencià  té futur. I ens estimem tant la nostra llengua que la usem i ens  comuniquem sense problemes, malgrat la greu discriminació que patim  aquells que volem ser valencians i valencianes en un món global.

Es  més que evident la pèrdua de suport electoral del PP, i que  necessiten urgentment una cortina de fum per a tapar la seua pèssima  gestió:
El PP parla de defensa de la identitat. Doncs o exigeixen un nou  finançament i planten cara als seus amos de Madrid o en pocs anys no hi  haurà Generalitat.
Gràcies al PP i al PSOE i el seu  model de finançament injust la Generalitat no pot ni pagar les factures.  Que no ens vinguen en noms ni enemics exteriors quan el propi Consell  ens ha portat a esta situació.
El que ha fet fins ara  el president i el PP és acceptar la situació d’espoli fiscal que patim  els valencians i en canvi acceptar un rescat de l’estat. Gràcies al PP,  la Generalitat no podrà decidir en què gasta el seu pressupost perquè hi  haurà a València uns homes de negre de Madrid que ho decidiran per  nosaltres, igual que a Madrid hi ha uns homes de negre de la troica  europea que decideixen per ells. Que no ens parlen de senyes d’identitat  quan han venut l’autogovern, quan han consentit la ruïna financera de  la Generalitat per no ofendre als seus amos de Madrid.
El PP parla de defensar els valencians quan no és capaç ni d’aconseguir  una inversió digna per als valencians en els Pressupostos Generals de  l’Estat. Menys desviar l’atenció i més exigir el que és just. Per cert,  quin paperot ha fet el President Fabra.  No li han signat si les esmenes per a millorar en 144 milions d’euros.  De veritat, fa llàstima, però els valencians no podem permetre’ns el  luxe d’un President que calla i deixa que ens humilien i ens  empobreixen. Fabra no dóna la talla i des d’ací l’animem a donar pas a una persona que es plante davant Rajoy i defense els interessos del poble valencià.
Però el PP continua impassible.  Com ja no tenen més diners per deixar perdre en els seus grans esdeveniments, saraus i tonteries  ara es dediquen a marejar en temes que no importen a ningú. El seu  model econòmic ens ha portat a la ruïna, i no saben què fer perquè no  tenen idees, no hi ha un euro als calaixos perquè el sistema de  finançament del PPSOE  maltracta els valencians i cada dia es fa més evident que el PP ja no  té res a fer al Consell. Cada dia que passa amb aquest govern és un dia  perdut pels valencians.
La nostra indústria i les  nostres empreses són una senya d’identitat. Ens agradaria que el  president de la Generalitat defensara el corredor mediterrani davant el  govern de Madrid, i no callara davant de Rajoy mentre al Congrés i al Parlament Europeu el PP vota a favor del corredor central.
El nostre benestar sí que és una senya d’identitat que li  importa a les persones, i no es defensa el nostre benestar retallant  fons en educació i sanitat com fa el PP, no pagant als dependents,  deixant sense fons els centres de dia, etc.
El PP ha suprimit les línies d’ensenyament en valencià. Això no  és defensar les nostres senyes d’identitat, és atacar-les allà on fa més  mal. Ens agradaria que el president defensara les  senyes d’identitat valencianes, per exemple, parlant en valencià en les  Corts.

S’equivoquen aquells qui fan el joc al PP.
La dreta necessita una  cortina de fum per a tapar tot el mal que han fet al nostre País  Valencià. Necessiten desviar l’atenció de la gravíssima situació social i  econòmica que ens han dut. Més de 700.000 valencians i valencianes sense treball. Líders en desnonaments. Líders en fracàs escolar.Líders en corrupció que es vol tapar i que es insuportable. Nosaltres no som d’eixe món.

L’any passat ens congratulàvem d’haver consolidat un Grup Parlamentari a les Corts Valencianes i una més que notable presència a Ajuntaments del nostre País. Enguany  tornem al Puig amb l’èxit històric d’haver consolidat la presència al  Congrés dels Diputats amb la presència del nostre company Joan Baldoví.

Joan  ha esdevingut l’única veu que parla del País Valencià. L’únic diputat  no subordinat a la dependència dels Grups estatals. L’únic que parla en  nom de la nostra terra. Es un gran orgull i un referent per al País i  per a l’Estat.

Mireu, l’Esmena a la Totalitat als  Pressupostos Generals de l’Estat  i la defensa del Baldoví, és un  referent per a milers de ciutadans de l’Estat que veuen que hi ha un  altre camí, una alternativa clara per a eixir de la crisi que no passa per l’AUSTERIDICI. Passa per rescatar a les persones.

QUÈ HEM DIT A L’ESMENA  A LA TOTALITAT
El Estado español se encuentra en una situación de insolvencia  técnica en la que no puede hacer frente a la totalidad de los pagos que  adeuda sin crear un escenario de inseguridad jurídica para sus  empleados, los pensionistas o los actuales cotizantes  de la Seguridad Social. También para trabajadores y empresarios. Se  oculte o no, se está negociando el conocido como rescate y el memorándum  que lo acompañará. Este proyecto de Presupuestos, por tanto, no  representa la realidad de la gravedad de la situación  ni son un punto de inflexión para frenar el expolio continuado de los  recursos públicos para sanear los balances de quienes han quebrado  nuestra economía.

Estamos en estos momentos a la espera de un rescate para hacer  frente a la crisis-estafa que se ha gestado en los últimos años con el  beneplácito de una clase política que en muchos casos ha sido  colaboradora necesaria. Una crisis-estafa que cada día tiene  más explicaciones para los ciudadanos y que debería acabar como pasto  de los tribunales de justicia, como ya ocurre con los responsables de  algunas entidades financieras.

Durante los primeros años de esta crisis-estafa se nos hablaba de  contexto internacional, de recesión global,… pero una vez reconocida  esta situación, como mínimo desde mayo de 2010 con el primer recorte  duro a cargo del gobierno de José Luis Rodríguez  Zapatero, la política de austeridad, el austericidio, nos ha llevado a  un desastre social del que tardaremos años en salir. Un austericidio  dirigido por la troika formada por el FMI, la UE y el BCE y aceptado por  el gobierno socialista y ahora parece que incluso  de manera entusiasta por el actual del Partido Popular.

Esta política está destruyendo empleo, perjudica a los jubilados,  lleva a la ruina especialmente a las empresas pequeñas y al futuro de  los jóvenes que para encontrar trabajo deben salir de nuestras  fronteras. La política de austeridad ha impuesto recortes  en las prestaciones, la desregulación plena de las relaciones laborales  y ha llegado a colapsar los servicios públicos que garantizan, por  ejemplo, el acceso universal y gratuito de calidad a la educación y la  salud.

La solución pasa por negar el pago de esta deuda hasta que se  delimiten las responsabilidades, que en muchos casos serán judiciales,  de quienes han arruinado las cajas o quienes desde la administración han  ordenado obras públicas o gastos sin ningún fundamento  económico razonable.

Desde nuestra posición consideramos que es precisamente esta  concepción política, la del austericidio y el pago obligatorio de la  deuda, la que impide que nuestra economía entre de nuevo en una  trayectoria de crecimiento. Austericidio porque esta política  crea una espiral de recesión y aumento de la deuda que nos conduce al  desastre. Y se debería de explicar a los ciudadanos europeos que esta  política de austeridad que nos imponen sus dirigentes paraliza nuestra  economía y que cada día tienen más peligro para  perder su dinero, que  los recortes no van a servir para recuperar sus  ahorros y que nos sumen en una profunda depresión social y económica.  Que sepan que los fondos del rescate no servirán para financiar nuestra  educación o sanidad, que irán a tapar el desastre  de la banca, a resolver la crisis-estafa.

I per aquest motiu hui  des d’ací, des de de l’esplanada del Puig, com hem fet a l’esmena diguem  ben fort que volem una AUDITORIA PÚBLICA del deute públic de la  Generalitat Valenciana. I que mentre no tingam l’Auditoria, el deute i?legítim no es paga. Ells  estan al dictat de la troica comunitària i la seua política econòmica  de delinqüents que només serveix per a rescatar bancs, nosaltres  treballem per rescatar persones.

Que esta crisi és una estafa:  es fa pagar als ciutadans una crisi que nosaltres no hem generat. I  afirmem que “Els bancs alemanys han viscut i finançat per damunt de les  seues possibilitat, i que ells han avalat un model d’insolvència i  corrupció institucionalitzada. Que el Banco Malo, només  es bo per a l’economia financera i especulativa i dolent per als ciutadans ja que es vol fer pública un deute privat. Una nova estafa que retalla el nostre benestar”.
I ens comprometem de forma solemne a encetar una nova etapa per al nostre País. Ens comprometem a encetar un nou camí en el polítiques públiques. A recuperar la democràcia per als ciutadans. A impulsar polítiques d’estímul a l’economia real, la social, la verda i no l’especulativa. En definitiva, a refer el nostre País Valencià per a dones i homes lliures en una terra habitable.Amb  Compromís i solidaritat és possible, i que continuarem treballant per  donar un objectiu de vida digna a les persones. Per superar la inseguretat vital, l’angoixa que provoca l’actual estat de coses. Un horitzó de vida digna és el nostre Compromís.Els Ajuntaments on governem són el millor espill on mirar que unes altres polítiques són factibles i possibles. Vos anime a continuar el camí, la marxa que iniciarem fa tants anys, amb més intensitats, amb un Compromís ben fort, i això sì amb un somriure als llavis.

Visca el Bloc! Visca Compromís! Visca el País Valencià!

http://www.enricmorera.com/blog/?p=447