Productes

Esmentem alguns dels productes que podem trobar al nostre terme i  són de bona qualitat, així com algunes plantes aromàtiques i de muntanya.

100_1144

MONIATO

És un tubercle marró clar o ataronjat que té una certa versemblança amb la creïlla, però un sabor molt més dolç o gustós. Sol menjar-se fet a la braça, al forn, també acompanyant altres plats i cru acabat de pelar.

 

CARABASSA

És el fruit d’una planta de gran volum i de formes diverses segons l’espècie. Com que la seua pell és grossa i la conserva en bon estat durant un bon temps, ha esdevingut un excel·lent ingredient en la cuixa casolana antiga. d’ella se’n fan: escudelles, purés, crema i també s’utilitza en reposteria per a l’elaboració de melmelada, cabell d’àngel, bunyols, arnadí i altres menes de dolços. Buides i seques s’utilitzen com a recipients per a líquids.

 

CACAUA/CACAUET

Els seus fruits oleaginosos, tenen un gran poder nutritiu i energètic, que es mengen com aperitius o postres, crema d’untar i també se n´extreu un oli neutra amb poc sabor.

Papaia700

PAPAIA

Fruita d’origen tropical mengívola, semblant al meló, però un poc més xicoteta i de pell no tan dura; el seu sabor és vagament dolç i lleuger. Té propietats digestives i dietètiques.

romaní 700

 ROMER/ROMANÍ

És una planta aromàtica, s’utilitza com a espècia i que  s’obté de les les seues fulles. Molt utilitzada per condimentar guisats, carns, salses, sopes i per donar sabor a la paella. També es pren com a infusió per les seues propietats medicinals.

 

 

Enllaços


Associació Cultural la Goleta