.

.

 
abril 2024
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« des    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

.

AQUESTA ÉS LA NOTÍCIA CORRECTA

Roda de premsa del BLOC-Compromís de Xeraco Clica per veure-ho.

La Conselleria d’Educació suprimeix   7 docents a Primària i  reduix en 5 a Secundària  de manera contundent per al proper curs 2012-13.

La Comunitat Escolar del poble de Xeraco, acaba de patir  la pitjor agressió educativa  al llarg de la  seua democràcia.  Si fins ara, la lluita consistia en demanar la  reunificació escolar del Centre Joanot Martorell  a la Conselleria d’Educació -tasca  estèril   pel que respecta als resultats- la “bomba informativa” es produïa a finals de la setmana passada  quan la decisió – via decret- deixava a 7 mestres suprimits, sense plaça a Primària  i una retallada de 5 professors a Secundària. La unilateral i nefasta decisió dels responsables del PP en la Conselleria d’Educació – pel que respecta a la nova normativa en l’augment de ratios i horari lectiu del professorat-  estan duent a terme  la destrucció sistemàtica de l’ensenyament públic, afectant al nostre poble per al proper curs en :

  • La massificació de l’alumnat  que es produirà en les aules dels nostres centres  conduirà  a un empitjorament de les condicions de treball a l’aula  i comportaran un agreujament en l’atenció educativa de l’alumnat i una mancança de recursos.
  • Tanmateix  no es podrà permetre l’atenció personalitzada  a l’alumnat amb problemes d’aprenentatge.
  • El programa de Transició de Primària a Secundària ja no serà viable en unes condicions tan difícils com les que van a patir el nostre alumnat xeraquer.

Aquest augment de ratios  comportarà, arreu del País Valencià, la desaparició d’unitats en molts més centres educatius, i per tant, gran part del professorat   no podrà fer recolzament i suport a alumnes que destaquen  o que tinguem dificultats.  L’alumnat  es vorà desatés si  no es cobreix amb rapidesa la  baixa per malaltia.

Per acabar d’agreujar el caos educatiu que pateix  la localitat de Xeraco les previsions de que  l’Escoleta Infantil “LA PAPALLONA”  continue oferint els seus serveis  amb   unes condicions dignes  de qualitat  i preu no són massa optimistes.

Tant de temps amb bones expectatives de que Xeraco tinguérem un bon Centre de Primària unificat  –com la gran majoria dels pobles- i ara correm del perill ,- amb esta política retrògrada del partit que ens governa- de tornar  a fer escola com en els temps de les acaballes del franquisme.

Xeraco a  9 de juliol de 2012

Francesc  Serralta